|
Numan Kurtulmuş’un yeşil listeden istifa etmesinin ardından, yeşil listede aday gösterilen 41 kişi daha istifasını bildirdi. Numan Kurtulmuş seçime beyaz listenin adayı olarak gireceğini bildirdi.
Bunun üzerine salonda beyaz liste ile yeşil liste taraftarları arasında tartışmalar yaşandı. Yeşil liste taraftarları bir süre kürsüyü işgal etti. Küçük gruplar arasında çıkan tartışmalara büyümeden güvenlik güçleri müdahale etti.
Salonda yeşil liste taraftarları ‘Mücahit Erbakan’,beyaz liste taraftarları ise ‘Başbakan Numan’ sloganları ile tepkilerini gösterdiler.
Tartışmaların ardından Divan Başkanı Teoman Rıza Güneri, iki listede de Numan Kurtulmuş'un Genel Başkan adayı olduğunu; fakat Kurtulmuş'un ''yeşil'' listeden istifası ile hukuk açısından bir sıkıntı oluştuğunu kaydetti.
Güneri parti tüzüğünde böyle bir durumda ne yapılması gerektiğinin yazılı olmadığını söyledi.
Verilen aralarda yapılan istişareler sonucu Divan olarak iki liste ile seçime gidildi. |



